Je eigen hitte plan.

Je eigen hitteplan

Als je niet vaak sport in de warmte, kan het even schrikken zijn om met 35 graden burpees te doen! En snappen wij als je denk.. is dat wel verantwoord? Al denken veel mensen dat überhaupt al met burpeers…

Als je eenmaal weet hoe je lichaam omgaat met warmte kan je prima sporten.

  1. Ken jezelf, kan je goed tegen warm weer? Neem het er dan van. Heb je het moeilijker tijdens deze temperaturen? Accepteer dat en wees trots op het feit dat je toch doorzet.
  2. Pas je tempo aan, hoe vaak zie je mensen hard van start gaan? Het is niet vreemd om met warm weer rustiger aan te doen. Een training met warmer weer kost vaak meer inspanning. Daarmee is een rustigere training helemaal geen slechte training.
  3. Kies het juiste moment van de dag, het spreekt voor zich, maar midden op de dag is het niet het beste moment. In de ochtend is het vaak lekker cool, maar ook in de avonden koelt het lekker af. Plan zo je sportmoment.
  4. Train op een koele plek, in het bos bijvoorbeeld of langs het water. Zoek de schaduw op of een riviertje, dan zal je voelen dat de lucht heerlijk fris is. En Sonsbeek heeft heel veel lekkere koele plekjes!
  5. Doe iets anders, als je wel wilt bewegen maar geen bootcamp, ga eens fietsen of zwemmen. Met fietsen heb je rijwind (moet je niet stilstaan) en dat is heerlijk. Zwemmen is ook een echte workout en natuurlijk heerlijk cool.
  6. Kies je kleding, wat doe je aan met dit weer? In de woestijn zie je mensen vaak helemaal ingepakt. Dit is omdat dat cooler is dan de zon op je blote huid. Gelukkig is de zon bij ons iets milder. Maar het advies is wel om altijd je bovenlijf te bedekken tegen de zon. Een sport shirt dat lekker luchtig is, of alleen een zweetshirt en natuurlijk een kort broek.

En ohja,  vergeet natuurlijk niet te drinken. Drink niet alleen maar water-dan spoel je mineralen weg- een klein scheutje limonade bevordert de opname van vocht. En last but not least, smeer  jezelf goed in.

Veel (warm) sportplezier deze zomer.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image