Meer hardlopen? Zorg dat het niet alleen een voornemen blijft

Als je mensen vraagt wat hun goede voornemens zijn, dan staat ‘hardlopen’ vaak ergens bovenaan de lijstjes. Maar ja, geen tijd, slecht weer, geen zin, er zijn altijd redenen om niet te gaan. Er is gelukkig een heel eenvoudige manier om wel te gaan hardlopen.

De schoenen staan klaar, het nieuwe setje hardloopkleding wacht erop om aangetrokken te worden. En toch kun je wel 20 redenen verzinnen waarom het onzin is om te gaan hardlopen. Je bent moe, je hebt nog geen moment voor jezelf gehad, het is koud en het regent….

Ga samen rennen

Als je met iemand afspreekt om samen te rennen, dan heb je een stok achter de deur. Je wilt die ander immers niet teleurstellen. En bovendien is het veel gezelliger om samen te rennen. Zeker als je rustig loopt, kun je praten over van alles en nog wat. Toch zijn er ook nadelen aan het samen rennen. Want vaak is de ander te snel of langzaam voor jou. En meestal blijft het bij een rustig rondje, zelden daag je elkaar uit. En wat doe je als de ander geblesseerd raakt of op vakantie gaat?

Loop met een groep

Met een loopgroep heb je dezelfde voordelen als met z’n tweeën, maar niet de nadelen. In een loopgroep zorgt de trainer ervoor dat je op je eigen niveau traint, of je nu een snelheidskoning(in) bent of een diesel. Je leert bovendien nieuwe mensen kennen, binnen de kortste tijden kun je samen lachen en samen uitdagingen aangaan. Zo hou je elkaar gemotiveerd en ga je de lol van hardlopen inzien. En dat op de mooiste plekjes van Arnhem. Grote kans dat je het dan ook niet meer zo moeilijk vindt om één of twee keer in de week alleen te hardlopen.

Meedoen met een loopgroep? Op zaterdagochtend kun je meedoen met De Loopschool  – op de foto bij deze blog zie je een aantal terecht trotse deelnemers van deze groep tijdens de derde kerstdagloop.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image