Waar is jou mojo?

paddenstoelen

Motivatie…

 

Als je motivatie in het bos ligt.. 

De zon scheen, ik was vrij. Ideaal moment om heerlijk hard te lopen. Ik had geen zin en ook  geen excuus. Waar was mijn motivatie? 
Deze bleek in het bos te liggen, na 3 kilometer, met de zon in mijn gezicht, de herfst kleuren en de frisse lucht, kon ik me niet meer voorstellen dat ik GEEN motivatie had. Soms moet je gewoon gaan… zin of geen zin.


 

5 tips voor je mojo

 

DOEN WAT JE LEUK VIND

Het klinkt makkelijk. En stiekem is dat zo. Toch zijn er veel mensen die zichzelf steeds moeten motiveren. Dat is heel vermoeiend. Doe iets dat je leuk vind.

ZORG GOED VOOR JEZELF

Zeker in de herfst is dit echt nodig. Zorg deze maanden goed voor jezelf. Slaap meer. Neem wat extra vitamines… vitamine D ( er is maar weinig zon). Maar ook tijdens het sporten, kleed je goed. Laagjes zijn de truck, en handschoenen of een muts maken het helemaal af.  Of een lekker muziekje-als je daar van houdt.

SAMEN IS LEUKER DAN ALLEEN

Zelf ben ik echt een individuele sporter. Ik doe niets anders dan alleen verdwalen in het bos, hardlopend of fietsend. Heerlijk met mijn gedachten. Voor veel mensen is dat niet zo. Zoek een groepje, motiveer een vriendin of vriend. Neem je kinderen mee. Afspraken maken en plannen zijn een goede motivatie.

DOELEN STELLEN (KLEIN…OF GROOT)

Stel een doel. Kies een leuk event, een hardloopwedstrijdje. Stel een klein doel of een groot doel, net wat bij je past. De een wil een marathon lopen en de ander 3 keer per week sporten. Wel doel het ook is, maak het haalbaar voor jou.

PROBEER HET,  DOE EENS WAT ANDERS

Variatie is goed voor je lichaam en voor je geest. Zo blijft je gemotiveerd. Er zijn zo veel leuke sporten om te doen. Bolderen, spinnen, zwemmen, aqua joggen (echt heb ik dit opgeschreven ), boksen, skeeleren… en natuurlijk bootcampen (maar dat deden jullie natuurlijk al 🙂 )

Fijne herfst !

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image