Lopen met De Loopschool

Duurloop, Techniek en Interval zijn de 3 elementen van lopen met de Loopschool. Dat is dus samen  een stukje hardlopen, aandacht voor techniek, en af en toe interval.

Vooruitgang boek je alleen als je VOLHOUD en door AFWISSELING. Na een hardloopcursus,  2 weken niet hardlopen, verlies je je investering. Altijd het zelfde rondje, hetzelfde tempo (waarschijnlijk te hard) maakt je eerder langzamer…dan sneller. Daarom bied de Loopschool van Bootcamp maffia een rustige (langere) duurloop en interval training. Hierdoor kan je uiteindelijk harder lopen met dezelfde inspanning. Wie wil dat nou niet?

Duurloop met de Loopschool van Bootcamp Maffia
Korte duurloop

Elke 1st en 4de zondag van de maand lopen we samen een rondje in Sonsbeek. Iedereen die 30 minuten aaneengesloten kan lopen kan meedoen. Hoe hard je precies loopt is niet van belang. Het niveau van de deelnemers verschilt en dat is prima. Met individuele aandacht komt toch iedereen aan zijn trekken en verbetert iedereen zijn loop- en ademhalingstechniek en snelheid. Twijfel je? Bel ons op 026 2022038

Lange duurloop-Trailrunning

Elke 3de zondag van de maand. Trailrunning is niets anders dan lekker hardlopen op onverharde paden. Door de natuur, heuveltje op en heuveltje af. En dat allemaal in de heerlijke omgeving van Arnhem. En met een beetje geluk is het ook mindful ;-). Met trailrunning loop je vooral onverhard, de uitdagende ondergrond, zorgt voor sterkere enkels en bovenlijf. Het zoeken naar stabiliteit en  de afwisselende omgeving zorgen er voor dat je ondanks je concentratie, meer ontspannen loopt.

Voor wie?

Kan jij een uur achter elkaar hardlopen? Heb jij een Hardloopcursus 2.0 gevolgd bij de Loopschool? Loop je vaak alleen, en toch liever samen? Wil je nieuwe routes ontdekken? Loop je eigenlijk altijd te HARD en wil je leren rustig te lopen? Dan is het voor jou!

De trailrun is gericht op langerrr en rustigerrr. Zodat we kunnen genieten van de natuur en je een kletspraat kunt houden als je daar zin in hebt.

Waar ?

De exacte locatie staat in het rooster. We lopen of in Mariendal of in Warnsborn. Daar kan je je fiets kwijt, of je auto in wijk. We zijn 90 minuten onderweg. Denk je drinken/telefoon nodig te hebben, zorg dan dat je het zelf mee kan nemen.

 

Techniek en Interval training
Wat en waarom  interval training?

Elke 2 en 5de zondag van de maand. Interval training is meestal niet het favoriete onderdeel, je weet dat je jezelf  (heel) moe gaat maken. Dat dat stemmetje in je hoofd wel 100x gaat zeggen STOP. Interval training is een hele goede aanvulling, omdat je er sneller van wordt. Dit doet interval training allemaal:

  • Grotere toenamen in VO2 Max—of gewoon meer LUCHT-meer longinhoud
  • Hogere lactaatdrempel—of dat je gewoon in minder tijd toch je trein kan halen—sprrrrintje
  • Grotere toename anaerobe capaciteit—WAT? Dat je dat sprintje van hierboven langer kan volhouden
  • Hoge vetverbranding—of gewoon meer vet verbranden J

Naast de interval blijven aandacht geven aan techniek. Dat is niet even snel, maar met aandacht. Zoals een loopscholing, filmpjes van jezelf en veel herhalingen. Hardlopen lijkt zo simpel maar en komt veel bij kijken. Dus tijdens de interval en techniek lessen besteden we zeker 20 minuten puur aan techniek.

Voor wie?

Iedereen die 30 minuten aaneengesloten kan lopen kan meedoen. Hoe hard je precies loopt is niet van belang. Het niveau van de deelnemers verschilt en dat is prima. Met individuele aandacht komt toch iedereen aan zijn trekken en verbetert iedereen zijn loop- en ademhalingstechniek en snelheid. Twijfel je? Bel ons op 026 2022038

 

Meer weten over De Loopschool? kijk hier en voor startlocatie kijk hier

Overige Bootcamp | groepslessen

Basic  •  Regular  •  HIIT •  Circuittraining  •  Outdoor Boksen  •  Express •  Yoga •  Lopen met de Loopschool

Heb jij een specifiek doel? | programma’s

Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image