Veelgestelde vragen

Hieronder de meest gestelde vragen aan Bootcamp Maffia. Staat je vraag er niet bij neem dan contact met ons op.

“Wat doen we met slecht weer?” 

Bootcamp gaat bij de meeste weersomstandigheden gewoon door. Ja, ook bij regen! Alleen bij onweer of andere extreme omstandigheden kan de les worden afgelast. Zorg dus dat je aangemeld bent voor je les. Als je aangemeld staat voor een les die geannuleerd wordt krijg je hier automatisch bericht van via de app of email.

“Moet je heel fit zijn voor Bootcamp?”

Nee, bij ons zijn er lessen voor alle niveaus. Je kunt op het lesrooster filteren op niveau en ook bij het groepslessenoverzicht staat duidelijk aangegeven welke lessen voor beginners toegankelijk zijn en welke wat uitdagender zijn. Ben je nieuw en sport je niet heel vaak, boek dan een Basic bootcamp als je proefles. Twijfel je? Neem dan contact op, misschien is Personal Bootcamp beter om mee te beginnen. We kunnen je altijd op weg helpen.

“Ik hoor dat je in de winter ’s avonds niet altijd Sonsbeek park in gaat, maar de stad in gaat. Dat lijkt me helemaal niks, waarom wordt er daar getraind…?”

Dat gebeurt alleen in de winter (september tot en met maart) als het te donker is in Sonbeekpark en je zult verbaasd staan! Je krijgt op deze manier een heel andere kijk op de stad. Elk hekje, muurtje en trapje wordt gebruikt om je lichaam fitter te maken en dat midden in het mooie centrum van Arnhem. Je hebt ontzettend veel mogelijkheden zodat elke les weer voelt alsof je achter de schermen bij een speciale actiefilm mee mocht kijken en doen. Dus ervaren moet je dat zeker – al was het maar een keer.

“Hoeveel mensen kunnen meedoen met een bootcampsessie?”
Persoonlijke aandacht vinden we erg belangrijk. Ons rooster is zo gemaakt dat we streven naar maximaal 20 deelnemers per instructeur bij de outdoorlessen. Bij echt populaire tijden hebben we vaak twee instructeurs en splitsen we het aantal deelnemers op in verschillende groepen. Het helpt als jij je vooraf aanmeldt. Op die manier kunnen we beter inschatten hoeveel instructeurs er nodig zijn.

“Is het handig om een telefoon mee te nemen?”
Nee, laat waardevolle zaken zoveel mogelijk thuis. Spullen die je echt mee moet nemen, zoals huis- en fietssleutels, kun je inleveren bij de instructeur. Die bewaart ze voor je tijdens de les in zijn rugzak of soms in de auto. Let wel: niet bij alle trainingen is een auto aanwezig.

“Heb ik speciale sportkleding nodig?”
Nee, gewone sportkleding is voldoende. (bijv. trainingsbroek, t-shirt en hardloopschoenen). Een vest of jasje is wel handig, zodat je na afloop niet te snel afkoelt. Zeker op iets koudere dagen raden we je aan een vest of jasje mee te nemen en een lange trainingsbroek te dragen. Ook zijn handschoentjes (fitness- of wielrenhandschoentjes) een aanrader. We raken veel en vaak de grond en niet altijd op zachte plekken zoals gras 🙂

“Moet ik eten of drinken meenemen?”

In de zomer en – bij een HIIT Bootcamp altijd – is het zeker aan te raden een flesje water mee te nemen, zeker voor gelijk na de training. Eten is niet nodig. Zorg er wel voor dat je niet met honger begint met trainen. Voor een avondtraining twee uur van te voren een verantwoorde maaltijd en voor een ochtendtraining een stevig ontbijt (muesli met kwark of bijvoorbeeld brinta).

“Moet ik me van te voren aanmelden?”

Ja en nee. Alleen bij Circuittraining, Express Bootcamp en Outdoor Boksen is het noodzakelijk (daar is beperkt plek). De overige lessen niet, maar het kan wel! En het maakt de start van de les sneller. Ook helpt het ons inschatten hoeveel deelnemers er komen. Zo kunnen we als nodig extra instructeurs inschakelen als het druk is. Maar lukt het je niet of heb geen zin, is de batterij van de je telefoon leeg. De instructeur kan jou altijd ter plekke aanmelden. Dus mocht het niet lukken. Geen nood en gewoon komen. Let op: als we lessen annuleren (denk noodweer) dan krijgen mensen die aangemeld staan automatisch een berichtje.

“Heeft de strippenkaart een geldigheidsdatum?” 

Nee, natuurlijk niet. De strippenkaart is virtueel en zolang jij betaald hebt voor de lessen dan krijg je ze ook, ook als daar een tijdje tussen zit. Daar doen wij niet moeilijk over.

“Express en HIIT Bootcamp is maar 30 minuten, is dat niet te kort?”
Nee, het is perfect. In 30 minuten kun je (in een kleiner groepje) intensief trainen. Je zult versteld staan hoe je je voelt na een sessie. Je hebt echt het idee dat je hele lichaam mee heeft gedaan. Het grote voordeel? Je bent uit en thuis in minder dan een uur!

“Kan ik mijn abonnement bevriezen?”
Dat kan als je een halfjaar of jaarkaart koopt die je in één keer betaalt. Zonder opgave van reden mag je de kaart stopzetten. Dus ga je op vakantie, ben je geblesseerd of wat langer ziek bevries je kaart door contact op te nemen.
De volgende regeltjes gelden:

  • Stuur een mailtje met de exacte data dat je de kaart bevroren wilt hebben;
  • bevriezen kan niet met terugwerkende kracht;
  • Je kunt de kaart minimaal een week (7 dagen) stopzetten;
  • Je kunt de kaart maximaal 4x per jaar stopzetten.

Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag via onderstaand contact formulier.

Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image